Zorg Er Voor Dat Je Kredietwaardigheid Goed Is Als Je Geld Wil Lenen

Banken gebruiken doorgaans een kredietbeoordelingssysteem bij het beoordelen of u in aanmerking komt voor de betreffende kaart- en kaartlimiet. Op basis van uw kredietgeschiedenis, terugbetalingsgewoonten en huidige kredietlijnen, zal de geldschieter berekenen hoeveel u veilig kunt lenen. Financieel vergelijken is daarom steeds belangrijker geworden. Je wil bijvoorbeeld weten hoe het gesteld is met de rentes van een doorlopend krediet.

Deze informatie is beschikbaar voor kredietverstrekkers wanneer u een kredietbrief aanvraagt, maar ook voor u op elk gewenst moment. U moet een gratis exemplaar van uw kredietgeschiedenis aanvragen voordat u zich aanmeldt, zodat u eventuele fouten kunt corrigeren en precies kunt zien wat de bank te zien krijgt wanneer zij uw aanvraag beoordelen. Als het rapport niet ideaal is, is het misschien verstandig om uw aanmelding te vertragen en enige tijd te spenderen aan het verbeteren van uw credit score om uw kansen op toekomstige kaartgoedkeuring te vergroten.

Verlaag Uw Kredietgebruiksratio

Als u al over een creditcardbalans beschikt, is het verstandig om uw bestaande saldo te betalen voordat u een nieuwe creditcardaanvraag indient. Dit komt omdat een hoge schuldbenuttingratio een slechte indicatie van kredietwaardigheid is en de kans op een succesvolle aanvraag vermindert. Om uw ratio te berekenen, deelt u de totale huidige saldi op uw kaarten op hun totale limieten.

Hoe U Uw Gebruiksratio Kunt Verlagen

Als de limieten op je drie kaarten bijvoorbeeld elk $ 5000 zijn en je een saldo van $ 4000 hebt voor elk van hen, is je ratio $ 12.000 / $ 15.000 = 80%. Een gezonde verhouding is meestal 30% of minder. Als u moeite heeft om uw schulden terug te betalen vanwege hoge rentetarieven, overweeg dan om uw schuld te consolideren met een credit card van 0%.

Bank Met Uw Credit Card Provider-To-Be

Het openen van een spaarrekening of betaalrekening bij de bank waarmee u solliciteert, kan helpen bij het aanvraagproces. Ten eerste zal het uw aanvraag aanzienlijk versnellen, omdat u een bestaande klant bent en de bank al heeft geverifieerd dat u een legitieme klant bent. Ten tweede, als u een transactie- of spaarrekening bij hen heeft, waar uw salaris maandelijks wordt gestort, bewijst dit dat u een betaalde baan en een regelmatige inkomstenstroom hebt. Als u online solliciteert en dit via internetbankieren doet, wordt uw aanvraag nog sneller omdat uw gegevens meestal al vooraf op de formulieren zijn ingevuld. Zolang ze voldoen aan de geschiktheidsvereisten, kunnen bestaande klanten soms sneller worden goedgekeurd dan andere aanvragers zonder de moeite van het verstrekken van verdere documentatie.